Je wilt iets aan je conditie doen. Hardlopen lijkt je ideaal, want dat kun je doen op het moment dat het jou uitkomt. En dat is het ook: je bent niet meer afhankelijk van de openingstijden van bijvoorbeeld de sportschool. Je kunt trainingen inpassen in je eigen agenda. Maar ook bij hardlopen is een goed begin het halve werk.

Onder het motto ‘samen aan je conditie werken is gezelliger’ en bovendien effectiever, organiseert Atletiekvereniging SPRINT in het voor- en najaar Yakult START TO Run, een beginnerscursus voor iedereen. Ervaren trainers zorgen voor de juiste begeleiding en het voorkomen van blessures. Ook wordt er regelmatig een cursus Nordic Walking gegeven. Wil je meer weten:  beginnenmetlopen@avsprint.nl.

Heb je al ervaring met hardlopen en kun je dat enige tijd volhouden dan kun je het hele jaar instromen in één van de trainingsgroepen. Neem hiervoor contact op met één van de coördinatoren.

Wanneer is een sportmedisch advies slim?

Twijfel je over je gezondheid? Misschien is dan een sportmedisch advies iets voor jou.

  • Ben je ouder dan 35 jaar en heb je langere tijd niet gesport, of heb je risicofactoren voor hart- en vaatziekten? Dan is het verstandig om een sportmedisch onderzoek te laten doen.
  • Heb je een fors overgewicht (een BMI van > 27,5 < 30) dan is het verstandig om te beginnen met andere, minder belastende sporten voor zo’n 2 à 3 maanden. Zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Hierna kun je voorzichtig beginnen met hardlopen.
  • Heb je een BMI van 30 of meer, of een chronische hart- of vaatziekte of aandoening? Dan is het zeker verstandig om een sportmedisch onderzoek te laten doen voordat je gaat sporten.
  • Ben je gezond, jonger dan 35 jaar en je hebt geen hart- en vaatziekten in je familie, dan kun je rustig beginnen met hardlopen.